اَمِرتات

در اَمِرتات، اخبار، گزارش، تحلیل و یادداشت با موضوع زندگی روستایی بخوانید.

اَمِرتات

در اَمِرتات، اخبار، گزارش، تحلیل و یادداشت با موضوع زندگی روستایی بخوانید.

نمی‌توان انتظار داشت که قیمت گوشت ثابت بماند

وقتی پیشگیری از بحران را بحران‌آفرین می‌دانیم


مدیرعامل شرکت تعاونی گاوداران مهاد می‌گوید:«قیمت خوراک دام افزایش بسیار زیادی پیدا کرده است و اقلامی مثل یونجه، سویا و سایر نهاده های دامی و علوفه افزایش قیمت چند برابری داشته‌اند. 

با وضعیتی که پیش آمده دامداران صنعتی مجبور هستند بخشی از دام‌های مولد یا شیرده خود را حذف کنند و به کشتارگاه بفرستند به عبارت دیگر برای یک گاودار صرف می‌کند که گاوش را به کشتارگاه بفرستد تا بتواند هزینه نهاده‌ها را تامین کند.»


سال ۹۷ یکی از سال‌های پراتفاق برای دامداران و مرغداران بود. مشکلات بسیار زیاد برای تامین نهاده و افزایش قیمت تمام شده تولید از مسائلی بود که دامداران را با موانع بسیاری برای تولید رو به رو می کرد.


قیمت عرضه گوشت و مرغ نیز مسئله دیگری بود که به چالشی میان تولید‌کنندگان و دولت تبدیل شد چرا که تولیدکنندگان معتقد بودند که قیمت تمام شده تولید بیشتر از قیمتی است که دولت برای عرضه پیشنهاد می‌کند.


ناصر استاد احمدی، مدیرعامل شرکت تعاونی گاوداران مهاد در این باره گفت: اتفاقاتی که در رابطه با تولید گوشت و قیمت آن افتاد مربوط به کاهش ارزش پول ملی بود. همانطور که قیمت تمام اقلام بالاتر رفته، قیمت گوشت نیز افزایش یافته است. قیمت خوراک دام افزایش بسیار زیادی پیدا کرده است و اقلامی مثل یونجه، سویا و سایر نهاده های دامی و علوفه افزایش قیمت چند برابری داشته اند. نمی‌توان انتظار داشت که قیمت گوشت ثابت بماند. تا زمانی که ارزش پول ملی کم است نمی‌توان مانع صادرات دام شد.


استاد احمدی همچنین بیان کرد: صنعت دامداری و تولید فرآورده‌های گوشتی لبنی در سال ۹۸ نیز مثل سال ۹۷ خواهد بود چرا که از مجموع دام ما کم شده است و قیمت فرآورده‌های لبنی در طول چهار سال تا فروردین ۹۷ ثابت مانده بود و همین مسئله انگیزه تولید را کم کرده است.

دام دارها مجبور به سلاخی دام‌های مولد هستند


مدیرعامل شرکت تعاونی گاوداران مهاد ادامه داد: با وضعیتی که پیش آمده دامداران صنعتی مجبور هستند بخشی از دام‌های مولد یا شیرده خود را حذف کنند و به کشتارگاه بفرستند.


وی همچنین تاکید کرد که بر اساس آمارهای رسمی تعداد دام در کشور ما ۸۵ میلیون راس بوده است که در سال ۹۷ به کمتر از ۵۰ میلیون راس رسید.


استاد احمدی بیان کرد: برای یک گاودار صرف می‌کند که گاوش را به کشتارگاه بفرستد تا بتواند هزینه نهاده‌ها را تامین کند و در سال آینده نیز با وضعیت واردات نهاده که بسیار بی سر وسامان است و هر روز بخشنامه جدیدی در مورد آن صادر می‌شود وضعیت خوبی قابل پیش بینی نیست.


مدیرعامل شرکت تعاونی گاوداران مهاد با تاکید بر اینکه مشکل اصلی دامداران تامین نهاده است تصریح کرد: وقتی تقاضا بالا است و میزان عرضه کاهش یافته است و واردات نهاده نیز مطابق با برنامه‌ریزی‌های انجام شده نبوده است، نتیجه این می‌شود که غذا فقط برای بخشی از دام‌ها موجود است و باقی دام‌ها به ناچار باید حذف شوند.


استاد احمدی افزود: باید از ۴ سال پیش مدیریت صورت می گرفت و آغاز این بحران سال‌های گذشته بوده است و کارشناسان نیز هرچه هشدار دادند گفته شد که صحبت از بحران خود بحران آفرین است و نتیجه اتفاقاتی شد که میبینیم.


همچنین ناصر نبی‌پور رییس اتحادیه مرغداران تخم گذار، درباره مشکلات تولید مرغداران گوشتی و تخم گذار در سال ۹۷  گفت: اوایل سال ۹۷ به علت آنفولانزایی که در سال ۹۶ پیش آمد نزدیک به ۲۵ میلیون مرغ معدوم شدند و با کمبود شدید مرغ مواجه بودیم.


وی افزود: کمبود شدید تخم مرغ باعث شد قیمت‌ها بالا برود و تا ۹ هزار تومان برسد اما بیماری کنترل و جوجه‌ریزی بسیار زیادی انجام شد. معضل مرغ‌داران تخم گذار از آذر ماه شروع شد و به علت مازاد تولیدی که به وجود آمد قیمت عرضه کمتر از قیمت تمام شده بود.


نبی پور تاکید: مشکل اصلی ما تامین نهاده های دامی بوده و هست چرا که قیمت نهاده جهش بی سابقه‌ای داشت و در حال حاضر مشکل اینجاست که سویا حتی با قیمت ۵ هزار و ۵۰۰ تومان هم پیدا نمی‌شود.


رییس اتحادیه مرغداران تخم‌گذار ادامه داد: با یک برنامه ریزی غلط سویا و سایر نهاده‌ها را در اختیار کشتارگاه‌ها گذاشتند و در حال حاضر مرغدار باید نهاده‌های تولیدی خود را از کشتارگاه‌ها بخرد.


وی تصریح کرد: دولت برای اینکه مرغ را از کشتارگاه ارزان‌تر دریافت کند، نهاده را در اختیار کشتارگاه قرار داده است در حالی که می توانست به کشتارگاه‌ها یارانه بپردازد و رزق مرغدار را به دست قسمت دیگری نسپارد و کار به جایی نرسد که امروز نهاده با قیمت کیلیویی ۵ هزار و ۵۰۰ تومان هم پیدا نشود.


نبی‌پور با بیان به اینکه «شرکت امور پشتیبانی دام در خواب غفلت به سر می‌بردتاکید کرد: ذخایر استراتژیکی که این شرکت دارد برای چنین روزهایی است که در حال حاضر به دست مرغداران نرسیده است.


وی همچنین گفت که مرغداران گوشتی و تخم گذار به دنبال تهیه نهاده هستند اما نهاده پیدا نمی‌شود و  به همین علت آینده صنعت مرغ تخم گذار آینده روشنی نیست.


رییس اتحادیه مرغداران تخم گذار با تاکید بر اینکه جوجه ریزی از ابتدای سال ۹۷ سرعت بسیاری گرفته است، گفت: در حال حاضر مرغداران جوجه‌ریزی را کاهش دادند اما جوجه‌هایی که قبلا ریخته‌اند به تولید نشسته است و روی دست تولیدکنندگان مانده است، در حال حاضر برخی از تولید کنندگان مرغ ۶۰ هفته‌ای خود را در حالی که ۳۰ هفته دیگر فرصت برای رشد دارد به کشتارگاه می فرستند چرا که نهاده‌ای ندارند تا مرغ تغذیه کند.


وی افزود: حجم تولید بسیار بالاتر از میزان مصرف است و از طرفی درب صادرات را بسته اند و نمی دانیم به کدام علت با این حجم از مازادی که داریم نباید صادر کنیم و بدتر از آن، آزادی واردات است و به وارد کنندگان تخم مرغ ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی می‌دهند در حالی که به وارد کننده نهاده چنین ارزی پرداخت نمی شود.


نبی پور ادامه دادشرکت امور پشتیبانی دام تخم مرغ تولید کننده را با قیمتی پایین‌تر از قیمت تخم مرغ وارداتی تحویل نمی‌گیرد اما از وارد کنندگان با قیمتی بالاتر دریافت می‌کند و اگر این روند ادامه پیدا کند دیگر کسی نمی‌تواند مرغی نگه دارد و پرورش دهد.


این تولید کننده همچنین گفت که سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان که متولی ما در وزارت جهاد است حتی قیمت های وزارت جهاد را هم نمی‌پذیرد.


وی همچنین اظهار کرد: در حال حاضر شرکت پشتیبانی امور دام قول تامین نهاده را به مرغداران داده است اما می‌گویند که مرغداران باید نهاده را از بندر به مرغداری‌ها بیاورند در حالی که ذخایر انبارهای این شرکت می‌تواند نیاز مرغداری ها را تامین کند.


نبی پور در پایان گفت: در ایام عید کامیونی نیست که بخواهد نهاده‌ها را از بندر بار بزند و تامین نهاده‌ها از طریق انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام به نفع خود این شرکت نیز هست.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.